Vogelius Coaching

JTI profil - Jungiansk Type Index

JTI profil – Jungiansk Type Indeks er et udviklingsredskab, der tager udgangspunkt i Jungs Typologi. JTI er et ikke-evaluerende psykologisk værktøj, dvs. at det siger noget om hvordan mennesker kan være forskellige, uden at dette indebærer nogen sortering i "godt" eller "mindre godt".

JTI profilen er baseret på den schweiziske psykolog C. G. Jungs lære om psykologiske typer og videreudviklet af Erhvervspsykologerne Ringstad og Ødegård fra Norge.

JTI er enkelt at bruge og let at forstå. Den gør det muligt at sige noget om hvad der er typisk for en person, dvs. hvad der falder naturligt for en person at gøre (personens præference) i en given situation, uden at personen nødvendigvis behøver at optræde sådan hele tiden.

JTI er nyttigt i mange sammenhænge. Den kan hjælpe os med at forstå ligheder og forskelle mellem os selv og andre mennesker, hvorfor vi foretrækker nogen arbejdsopgaver og arbejdsmåder fremfor andre, hvorfor vi hurtigt "finder tonen" med nogen mennesker, mens vi kan opleve andre som vanskeligere at kommunikere med.

JTI® identificerer menneskers præferencer og giver mulighed for på en konstruktiv og positiv måde at skabe fundamentet for en personlig udvikling. Når du forstår principperne i JTI®, kan du få en værdifuld indsigt i, hvordan din personlighed påvirker andre mennesker. Det har overordentlig stor betydning, når du fx skal søge det job, der bedst passer til dig, og når du skal til jobsamtale.

Du får endvidere mulighed for at gøre dine arbejdsrelationer mere produktive og fornøjelige, da du får et værktøj til hurtigt at kunne genkende de forskellige hovedtyper blandt dem, du omgås.

JTI – de 4 dimensioner

Personlighedsmodellen, der arbejdes med i JTI, er baseret på 4 dimensioner:

Hvorfra du henter din energi?

       (E) Fra den ydre verden med aktiviteter og tale

       (I) Fra den indre verden med refleksion og tænkning

Hvordan du henter informationer?

       (S) Ud fra fakta og detaljer

       (N) Ud fra mønstre og helheder

Hvordan du træffer beslutninger

       (T) På basis af logik og objektive overvejelser

       (F) På basis af holdninger og værdier

Hvordan du organiserer dit liv

       (J) På en struktureret og planlagt facon

       (P) På en fleksibel facon med planlægning i sidste øjeblik

De fleste vil sikkert sige, at de er lidt hvert, og det vil de have ret i, da vi rummer alle aspekter. Somme tider har vi brug for stilhed og ro, til andre tider er vi meget talende og aktive. Nogle gange sidder vi og fordyber os i detaljer, andre gange bevarer vi det store overblik. Vi kan det hele inden for alle 4 dimensioner, men ifølge Jungs typologi vil vi have en præference for at gøre mere det ene end det andet.

Teamkompasset

Gennem resultaterne fra JTI sætter Teamkompasset fokus på teammedlemmernes individuelle forskelligheder og de personlige ressourcer, der findes i teamet. Ved hjælp af Teamkompasset kobles de individuelle ressourcer sammen med forskellige roller og funktioner, som er væsentlige for teamets målopfyldelse.

Kontakt

 

Fredi Falk Vogelius

Email: ffv@nymand-vogelius.dk

Mobil: 4050 3911

 

Vogelius Coaching® | Alle rettigheder © 2013 | Tlf. 40503911 | www.vogelius-coaching.dk